На Черепановій горі незаконно вирубали дерева

 Поділитися

Поділитися в

Забудовник, якого пов’язують з сім’єю Габовичів, без дозволу вирубав дерева на Черепановій горі.

Усі інші дозвільні документи для будівництва компанія вже має.

У центрі міста будівельники нищать піввікові дерева — у Печерському районі на Черепановій горі під прикриттям правоохоронців група людей розчистила територію екскаваторами та бензопилами. Про це на своїй сторінці у Fb повідомив співкоординатор Штабу оборони Києва Сергій Мельниченко.

З його слів, раніше, ще в 2019 році, Держінспекція архітектури та місцебудування видала дозвіл на забудову Черепанової гори на будівництво 29-поверхової будівлі.

Активісти вимагають переглянути рішення та зберегти недоторканим історичний центр Києва.

«Як стало відомо, в 2019 році корумпована ДАБІ видала одним а-ля будівельникам дозвіл на забудову 29-ти поверховим монстром територію Черепанової гориТобто на будівництво житлового будинку з підземним паркінгом та об’єктами соціально-побутового призначення та благоустрій території по вул. Госпітальна, 4 у Печерському районі м. Києва площею понад 72тис м2» — йдеться в повідомленні.

В соцмережах активісти пишуть, що до вирубки нібито причетна родина Габовичів. Це організатори фінансової піраміди «Меркурій», також їх пов’язували з уже закритим оптовим ринком на Республіканському стадіоні, готелем «Хрещатик».

Компанія забудовник, яка їм належить, начебто має назву «Лота-МНВ».

Як повідомив з місця вирубки кореспондент «Київ. Newsroom» телеканалу «Київ», забудовник має усі дозвільні документи (в тому числі муо), крім дозволу на вирубку зелених насаджень. Також на місці будівництва немає інформаційного стенду.

Джерело: kyiv.media

Нагору